Att tänka på vid överföring från annan bank

Från Nordea

När överföringen görs från Nordeas internetbank till Häradssparbanken så skall alla siffror i kontonumret anges och clearingnumret skall placeras först. Allt skall placeras i en följd och inga bindestreck eller mellanslag skall anges.

Nordeas system kräver att det skall vara 15 siffror totalt. När clearingnummer + kontonummer i Häradssparbanken innehåller färre siffror (13 eller 14) så behöver det fyllas ut med nollor så att det blir 15 siffror totalt. Dessa skall placeras mellan clearingnumret och kontonumret. Det skall ändras automatiskt om man skriver clearing och kontonummer i en följd. Nordea har dock stött på fall där detta inte fungerar och de rekommenderar då att man fyller på med nollor manuellt.

Från Länsförsäkringar

Vid överföring från Länsförsäkringars internetbank till Häradssparbanken ska man skriva clearingnummer och kontonummer i en följd, utan punkter och bindestreck. Därefter skall man välja bank och då väljer man Swedbank, även för fristående Sparbanker. 

Från Danske bank

Vid överföring från Danske banks internetbank till Häradssparbanken tar man bort femte siffran i clearingnumret. Totalt ska kontonumret vara 10 siffror. Har man färre siffror i sitt kontonummer fyller man ut med nollor mellan clearing och kontonumret.

Från SEB

Vid överföring från SEB till Häradssparbanken fyller man i sitt clearing- och kontonummer och så fyller datorn automatiskt på med nollor till rätt antal siffror.

Från Handelsbanken

När man gör en överföring från Handelsbankens internetbank till Häradssparbanken med clearingnummer som börjar på 8, så ska clearingnumret vara femsiffrigt. Det skall skrivas in utan punkter och mellanslag (bindestreck kan anges).

Övrigt

Vid överföring till Häradssparbanken till konto vars clearingnummer börjar på 7 ska clearingnumret vara fyrsiffrigt. Kontonummer består av 7 siffror och skrivs utan bindestreck och punkter.

Vid frågor är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på 0499 - 452 00.
Du kan även kontakta Internetbankens kundtjänst (vardagar 07.00-23.00) på 0771–97 75 12